Технологии

XEROX DC 242

XEROX DC 242 е повеќенаменски професионален принтер за печат во табаци. Совршен е за исполнување на бизнис потреби од визит карти, признанија, дипломи, брошури..

 

Техничка спецификација:

Печат во табаци со макс. дим.  480 х 330

Двострано печатење

Максимална резолуција на принт: 2400 х 2400 dpi

Граматура на материјал: 80 – 330 гр.

Брзина на принт: 50 стр / 1 мин

                              65 црно-бели стр./ 1 мин.

Материјали кои се принтаат: хартија во табаци, премачкана или обична, самолеплива хартија, транспарентни материјали...

 

Намена: Визит карти, покани, флаери, брошури, меморандуми, дипломи, признанија..

 

Припрема за принт:

-Photoshop PDF или PS

-Color mode: CMYK

-Црн текст  да се направи во CMYK (50, 50, 50, 100%)

-Димензија на фајловите да биде 1:1 во соодветна резолуција, како на пример:

 

Димензија (цм)                                     резолуција – пиксели

9х5                                                      300

21х29.7                                               300

42х59.4                                               300

47.7х70                                               250

70.7х100                                             150-200

 

За двостран печат, фајловите да се редат наизменично лице и позадина, така што левата страна од лицето да се поклопува со десната страна на позадината.

За флаери, брошури, визит карти и сл. обавезно да се остави обрез за сечење и бигување.

Назад кон технологии