Технологии

Allwin Sol 320

Овој широкоформатен принтер овозможува брз и квалитетен принт, при што печатениот производ е веднаш спремен за монтажа. Можноста за принт на две ролни во исто време, значително го заштедува вашето време. Со боите кои се користат, се гарантира трајност на боите, во надворешни услови до 2 години.

 

Максимална ширина на принт: 3.2 m’

Максимална брзина на принт:    128  m2/h

Максимална резолуција на принт: 540dpiz89;720dpiz89;1440dpi

Сет бои на принтерот:  CMYK (постојаност на боите 2 години во сите временски услови)

Принт дирекно од ролна

Материјали кои се принтаат:  Блубек хартија, ПВЦ платно, ПВЦ фолија, Меш, Канвас платно, текстилни материјали...

 

Намена: Принт во големи формати за фасадни графики, outdoor медиуми (билборди, мегалајти, ситилајти..)

 

Припрема за принт:

-Photoshop или Illustrator EPS формат

-Color mode: CMYK, tiff 8bits/pixel, jpeg maximum quality)

-Црната боја треба да се дефинира во однос на бои CMYK (100, 50, 50, 100%)

-Димензија на фајловите да биде 1:10 во соодветна резолуција, како на пример:

 

Димензија на принт    (м)                         Димензија на фајл (цм)                             резолуција – пиксели

4х3                                                                         40х30                                                                    300

8х3                                                                         80х30                                                                    300

10х5                                                                       100х50                                                                  250

15х15                                                                    150х150                                                                200

20х20                                                                    200х200                                                                150

25х25                                                                    250х250                                                                100

30х30                                                                    300х300                                                                80

Назад кон технологии