Технологии

Epson SC30610

Овој принтер произведува висококвалитетен принт врз голем борј на специјализирани медии за принт, погодни како за внатрешна така и за надворешна употреба. латексовите бои се без миризба, и не се штетни по околината.

Овој принер гарантира стабилност на принтот, а отпечатениот производ е веднаш спремен ламинирање, каширање и монтажа.

 

 

Максимална ширина на принт: 1.62 m’

Максимална брзина на принт: 29 m2/h

Максимална резолуција на принт: 720 х 1400 dpi (минимаслна големина на точка 4.2pl, 720 млазница по глава за принт)

Сет бои на принтерот:  CMYK (Еко солвентни бои, без мирис)Постојаност на боите на сите временски условби, до 3 год.

Материјали кои се принтаат:  Хартија, ПВЦ платно, ПВЦ фолија, беклит филм, канвас, текстилни материјали...

 

Намена: Репродукција на слики, саемски штандови, брендирање...

 

Припрема за принт:

-Photoshop или Illustrator EPS формат

-Color mode: CMYK, tiff 8bits/pixel, jpeg maximum quality)

-Црната боја треба да се дефинира во однос на бои CMYK (100, 50, 50, 100%)

-Димензија на фајловите да биде 1:10 во соодветна резолуција, како на пример:

 

Димензија (цм)                                           резолуција – пиксели

50х50                                                                    300

100х100                                                                150

150х150                                                                100-150

Назад кон технологии