Технологии

Vutek QS3220

VUTEK QS 3220 е принтер погоден за директен печат врз плочести материјали, како и материјали од ролна. Максимално ги оптимизира користењето на бои и просторот за печатење.

Создава висококвалитени принтови, каде се бара острина на сликата од сите дистанци.

 

Максимална ширина на принт: 3.2 m’

Максимална брзина на принт: 84 m2/h (репродукција на сликата со подеднаков нанос на боја, од принт до принт, од сегмент до сегмент)

Максимална резолуција на принт: 1080 dpi High definition print (фотореалистична слика, со подеднаква острина од сите дистанци)

Сет бои на принтерот:  УВ бои CMYK (постојаност на боите 2-5 години во сите временски услови)

Принт на плочести материјали како и материјаli од ролна,  со максимална ширина од 3.2 м и максимална дебелина до 5 цм.

Материјали кои се принтаат:  Плочести материјали, плексиглас, форекс, картон, стакло, лексан, дрвени облоги, платно,  ПВЦ платно, ПВЦ фолија, Меш, Канвас платно, текстилни материјали...

 

Намена: Дирекно печатење на материјали за промотивни цели

 

Припрема за принт:

-Photoshop TIFF (flatten) или векторски EPS формат

-Color mode: CMYK

-Бела боја мора да се дефинира како посебен канал

-Црната боја е потребно да се дефинира во однос на бои CMYK (100, 50, 50, 100%)

-Димензија на фајловите треба да биде 1:1 во соодветна резолуција, како на пример

 

Димензија (цм)                                           резолуција – пиксели

50х50                                                                    200

100х100                                                                150

150х150                                                                100

200х200                                                                80-100

250х250                                                                80

Назад кон технологии